Top 5 - Rablende skøre film af Anders Thomas Jensen

Adams ®bler
M&M Production
Ulrich Thosem og Nicolaj Lie Kaas
Instrukt¿r Anders Thomas Jensen
Photo Credit:Rolf Konow

Billede kilde: © Rolf Konow, Nordisk Film

I forbindelse med Anders Thomas Jensens nye film “Retfærdighedens ryttere” kommer denne bucketliste over de 5 bedste og mest vanvittige film af instruktøren.

Listen er sorteret efter årstal.

Ernst og lyset (1996)
4.5/5

Medvirkende: Jens Jørn Spottag, Søren Østergaard

Spilletid: 12 min

Se filmen her: Filmcentralen + Youtube linket herunder

Resume

I “Ernst og Lyset” vender Jesus tilbage til Jorden efter 2000 år, blot for at erfare at verden og potentielle disciple ikke er hvad de har været.

Blinkende Lygter (2000)
4.5/5

Medvirkende:  Søren Pilmark, Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas

Spilletid: 1t og 49 min

Se filmen her: Viaplay, Google play film, blockbuster

Resume

Fire venner og vaneforbrydere snyder en mafiaboss og stikker af med 4 millioner kroner i en kuffert. Men da den ene bliver skudt og de har mafia gruppen lige i hælene har de intet andet valg end at gemme sig i en gammel og faldefærdig gård ude på landet. Efter flere uger isoleret på gården, begynder de at drømme om et nyt liv og hvad de kan bruge pengene til. Pludseligt får en af dem en god ide: De kan forvandle gården til en restaurant. Men kan de starte et nyt liv uden at blive fanget af deres fortid?

De grønne slagtere (2003)
4/5

Medvirkende:  Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen, Line Kruse 

Spilletid: 1t og 35 min

Se filmen her: Viaplay, Blockbuster, Google play film

Resume

De to venner Svend og Bjarne beslutter sig for at åbne deres egen slagterforretning for at slippe væk fra deres ondskabsfulde chef. Under renoveringen af butikken, bliver en elektriker låst inde i kølerummet. Svend finder ham død næste dag . Ved et tilfælde havner elektrikerens ene lår i Svends marinade og  bliver solgt til en kunde. Dagene efter kommer der flere og flere kunder til for at bede om det nye produkt. Slagterforretningen er pludseligt blevet en kæmpe succes. Hvad sker der når der ikke er mere menneskekød tilbage? Og kan Svend og Bjarne blive ved med at skjule butikkens forretningshemmelighed?

Adams æbler (2005)
3.5/5

Medvirkende: Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen, Nicolas Bro

Spilletid: 1 og 34 min

Se filmen her: Filmcentralen, Blockbuster, Google play film

Resume

Ny-nazisten Adam bliver dømt 12 ugers samfundstjeneste. Han bliver sendt hen til den postive præst Ivan, hvis job er at hjælpe sine medmennesker. Ivan har samlet en lille gruppe mennesker der alle står i problemer: Alkoholikerne – Gunnar og Sarah, tankstationsrøveren Khalid og nu også Adam. Men ikke alt er så simpelt og ligetil som det først kunne se ud. Der ligger hemmeligheder  og venter på at blive afsløret.

Retfærdighedens ryttere (2020)
4.5/5

Medvirkende: Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen, Lars Brygmann, Nicolas Bro

Spilletid: 2t

Se filmen her: Biograferne

Resume

Soldaten, Markus må vende hjem fra krig for at tage sig af sin datter, da hans kone dør i en mystisk tog ulykke. Statistik nørden, Otto, som også var om bord på toget mener ikke der er tale om en ulykke og går derfor sammen med hans to computernørdede venner Lennart og Emmenthaler om at finde beviser på hvad der i virkeligheden skete. Da politiet ikke vil lytte til dem går de i stedet til Markus, som er fast besluttet på at gå ud på et retfærdighedstogt.

Læs min anmeldelse af filmen her.