The Boy II

The Boy II

3 ud af 5 stjerner

2020

Instruktør: William Brent Bell

Manuskript af: Stacey Menea

Medvirkende: Katie Holmes, Christopher Convery, Owain Yeoman, Ralph Ineson

Kilde: © Mis Label
All rights reserved

Resume

I denne fortsættelse af “The Boy” følger vi en lille kernefamilie der i forsøget på at slippe væk fra deres traumer, midlertidigt flytter ud på landet i Heelshire palæets nyrenoveret gæstehus. Uden at kende til de frygtindgydende hændelser der år forinde er hændt i palæet, takker familien ja til botilbuddet. Her danner familiens søn, Jude, et tæt bånd til dukken, Brahms, som han har fundet på grunden. Brahms følger med en bunke strenge regler, for hvordan han skal behandles og da Judes mor, Liza, bryder disse begynder der at ske uforklarlige ting.


Åbningssekvens

En mørk og dyster instrumental musik spiller og vi er ikke et sekund i tvivl om hvilken genre vi begiver os ind i. En stor og genkendelig port slåes op ind til skovens mørke. En billedeserie af statuer viser stedets finansielle status og creepy setting frem. I en tilt føres vi ned under jorden og filmens titel “THE BOY II” erstatter billedet. De høje “all around you” lyde i biografsalen og den gennemgående mørke stil varmer seeren op til en god omgang gyser.


“The boy 2” er en middelmådig gyserfilm. Den indeholder en masse fede gyserelementer, såsom den stemningssættende musik og jumpscares. Filmens jumpscares er ligegyldige, men særdeles effektive og uventet. Og musikken alene fungere som et element til at skræmme sine seere.

En ting filmen gør godt er dens opgradering af dukken, der nu gør det muligt for den at dreje hovedet og øjnene, samt smile. En feature der manglede i den forrige film. Jeg elsker hvordan filmen ikke alene bliver en gyser, men et mordmysterium og generelt et mysterium om hvem Brahms er og hvor dukken stammer fra. Dette ville jeg gerne have set mere af.

Kilde: © Mis Label
All rights reserved

Jeg regner med at du allerede har set “The boy” når du læser denne anmeldelse ellers råder jeg dig til at se den først.

“The boy 2” lever desværre ikke op til 1eren, men er stadig en god gyserfilm. Generelt leger filmene med seerens opfattelse af det overnaturlige vs. virkelige og man kan blive helt i tvivl om filmene er det ene eller andet. Først i 2eren bliver dette spørgsmål besvaret, men om man kan lide svaret er op til den individuelle seer. Filmens slutning er åben og ligger op til endnu en forsættelse. Jeg håber på at den næste film i rækken tager os tilbage til Brahms opstandelse og byder på mere baggrundshistorie.


Skuespillet

Filmens skuespil er faktisk ganske vellykket. Jude, spillet af Christopher Convery er ganske fortræffelig. Han kunne godt gå hen og blive til noget stort. Moderen, Liza, spillet af Katie Holmes er troværdig og godt skrevet – ligesom i 1eren føler vi med den kvindelige hovedkarakter.

Kilde: © Mis Label
All rights reserved

Jeg har valgt at tildele filmen 3 ud af 5 stjerner fordi det er en ganske udemærket gyserfilm. Men den lever desværre ikke op til kvaliteten i 1eren. Manuskriptet er simpelthen bedre i den første og særligt slutningen er uforglemmelig og original, hvorimod 2eren virker mindre original og mere som en traditionel dukke-gyser. Det der skiller filmen ud fra andre dukkefilm er dens historie-i-historien om Brahms tidligere familier og filmens start, som giver et bedre indblik i karakterens senere valg og medfølelse for disse.

2 thoughts on “The Boy II

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.