The Haunting Of Hill House (TV- SERIE)

The Haunting Of Hill House

★★★★★

2018

Instruktør: Mike Flanagan

Medvirkende: Victoria pedretti, Oliver Jackson-Cohen, Henry Thomas, Kate Siegel, Carla Gugino, Elizabeth Reaser, Michiel Huisman


Hill House, not sane, stood by itself against its hills holding darkness within. It had stood so for a hundred years before my family moved in… and might stand a hundred more. Within, walls stood upright, bricks met neatly, floors were firm. Silence lay steadily against the wood and stone of Hill House. And whatever walked there, walked alone.

Citat fra “The Haunting Of Hill House” af Shirley Jackson.

Resume

The Haunting of Hill House er en moderne filmatisering af Shirley Jacksons bog af samme navn, om 5 søskende der vokser op i Amerikas mest hjemsøgte hus. Vi følger de 5 søskendes genforening som voksne, mens vi gennem flashbacks får svar på hvorfor de er endt som de er. Da den yngste i søskende flokken dør, må de fire andre mindes og konfrontere deres barndom… i Hill House.


“The Haunting Of Hill House” er efter min mening den BEDSTE gyserserie der nogensinde er lavet. Serien fastholdte min interesse hele vejen igennem og mestre opbygningen af suspence.

Det er en spændende, skræmmende og særdeles original fortælling. De mange spørgsmål du som seer samler undervejs, bliver som noget nyt indenfor genren, alle besvaret til slut. Ikke nok med de bliver besvaret, så åbner de også op for en helt ny verden og alt giver pludselig mening. WAOW. Jeg var målløs, da jeg færdiggjorde serien første gang. Anden gang var næsten endnu federe, fordi jeg bemærkede de mange tegn, der var til seriens plottwistede slutning.

© NETFLIX DENMARK. The Haunting of Hill House. Credit: Steve Dietl.

Henry Thomas er mest kendt for sin præstation i E.T., hvor han spiller hovedkarakteren Elliot. Han vender stærkt tilbage, som bekymret far i denne serie. Carla Gugino medvirker i flere af instruktøren, Mike Flanagans film. I denne serie spiller hun moderen, Olivia Crain. Personligt synes jeg dette er hendes bedste rolle. Hendes udtryk og kropssprog fortæller mere end hendes velformulerede dialoger.

Victoria Pedretti spiller Elanor Crain. Hun kan noget helt særligt med følelser og får os seere til at græde, grine og skrige med hende. Hun har efterfølgende medvirket i Netflix serien “You” og “Once Upon A Time In Hollywood”.

Børneskuespillerne: Mckenna Grace, Julian Hilliard, Violet Mcgraw, Lulu Wilson og Paxton Singleton spiller fortræffeligt. Imponerende at børn kan spille så troværdigt. Mange af dem har man stiftet bekendtskab med i gyserfilm som: Ouija og Annabelle.

For at lave en succesfuld serien, skal man vide noget om karakterudvikling. Måske er det netop derfor denne serie klare det så godt. Karakterudvikling er noget af det “The Haunting Of Hill House” gør bedst. De går gennem en realistisk udvikling og vi føler med dem hvert step af vejen.

Fra aller første scene bliver der sat en stemning, som serien formår at fastholde gennem alle afsnittene. Musikken understøtter denne og gør noget ganske smukt for fortællingen. Farverne er omhyggeligt valgt og symboliserer alle de følelser eller stemning vi kommer i når vi støder på dem.

© NETFLIX DENMARK. The Haunting of Hill House. Credit: Steve Dietl.

Jeg vil meget gerne gå mere i dybden med denne serie og skrive en fremtidigt analyse, hvis der skulle opstå stemning for det. Som gyserfan kan jeg ikke andet end at skamrose serien. Og jeg glæder mig ubeskriveligt meget til sæson 2, der kommer til efteråret.

Jeg tildeler serien 5 ud af 5 stjerner. Denne serie er oplagt til gyserfans, men jeg vil påstå at den også vil fange andre. Jeg kan kun sige: SE DEN.

2 thoughts on “The Haunting Of Hill House (TV- SERIE)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.