Terminator 2 – Judgement day

 Terminator 2 – Judgement day

4  ud af  5 stjerner

1991

Instruktør: James Cameron

Manuskript af: James Cameron,William Wisher

Skuespillere: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick


Resume

En cyborg, identisk med den der fejlede i at slå Sarah Connor ihjel, er blevet omprogrammeret til at beskytte hendes teenage søn, John Connor, fra en ny opgraderet cyborg.

En storslået opgradering

I “Terminator 2: Judgement day” er det ikke kun cyborgen der er opgraderet, men mere eller mindre alle filmens effekter. Vi får mere action og der er brugt flere penge på filmen, hvilket tydeligt kan ses på de visuelle effekter. De visuelle effekter er blevet en hel del bedre end i den forrige film, hvilket er enormt vigtigt, når man laver en film der delvist skal forestille at være i fremtiden. Selvom teknologien er blevet væsentligt bedre, er den stadig ikke fejlfri og man bemærker stadig, hvordan teknologien er ældet. Det er ærgerligt for nutidens seere, men det har garenteret været ubeskriveligt fedt at se da filmen udkom i 1991 – hele 7 år efter den første, hvilket desuden er et typisk valg fra instruktøren, James Cameron, således at han kan lave noget mere storslået med teknologien. 


Filmens fokus

I den første terminator film lå fokus på Sarah og Kyles kærlighedshistorie. I denne fortsættelse ligger fokusset på drengen, John Connor, som er vokset op uden en faderfigur. Det er fortællingen om hvordan hans mor blev taget fra ham, fordi hun fremstod sindssyg med hendes spådomme om fremtiden. Men vigtigst af alt er det fortællingen om hvordan John får sin familie tilbage, hans mor fra sindssygeanstalten og hans nye faderfigur i terminatoren. Vi blev i den første terminator introduceret for en dræbermaskine uden empati og følelser. I 2éren får vi derimod fortalt at terminatoren har mulighed for at lære fra mennesker og da vi når slutningen af filmen, har terminatoren lært så meget fra John Connor, at vi har en næsten menneskelig udgave tilbage. Dette gør at filmen skiller sig ud fra 1´eren og kan stå for sig selv. 


Filmen er proppet med action. Vi får action scene på scene og det er måske netop derfor filmen er blevet hyldet, som værende en af de bedste action film nogensinde.


Skuespillet

Sarah Connor ser skarp og trænet ud. Hun har haft næsten et årti til at forberede sig på den teknologiske krig med skynet og det kan tydeligt ses. Hun er mere badass end nogensinde før. Edward Furlong spiller rollen, som John Connor virkelig godt. Man kan som seer tydeligt forestille sig, hvordan han skal vokse op og blive til lederen af oprøret. De mange rappe replikker og hans til tider følelsesløse udtryk er med til at bygge forestillingen op. 

T-1000 er en vanvittig antagonist(modstander). Terminatorens valgte skikkelse er spinkel og ser ikke uhyggelig ud. Ligeså snart vi ser ham i action, ændres hans ansigtsudtryk og han fremstår nu som en temmelig skræmmende antagonist. Sammen med hans opgraderinger, der blandt andet gør, at han kan skifte form, fungerer denne skurk enormt godt, måske endda også bedre end Arnold Schwarzenegger i den første film.


“Terminator 2 – Judgement day” er en virkelig anbefalelsesværdig actionfilm. Dens plot, tematikker og karakterer gør filmen særdeles værd at se. Jeg tildeler filmen 4 ud af 5 stjerner, da teknologien er blevet meget bedre, men stadig er ældet og gør filmen til tider kan være svær at leve sig ind i. Filmen bør ses af alle actionfilm fans.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.