Scream 4

Scream 4

1 ud af 5 Stjerner

2011

Instruktør: Wes Craven

Manuskript: Kevin Williamson

Skuespillere: Courteney Cox, Neve Campbell, David Arquette, Lucy Hale, Kristen Bell, Britt Roberts

Kilde: : © Scanbox Entertainment A/S

Resume

11 år er gået siden Ghostface sidst slog til. Sidney der nu er succesfuld forfatter rejser hjem til Woodsboro for at promovere sin nye bog. Her bliver hun budt velkommen af Dewey og Gale, som nu er gift, samt hendes moster og kusine som hun skal bo ved. De er dog ikke de eneste der byder hende velkommen, for ikke længe efter Sidneys tilbagevenden dukker en ny Ghostface op. Har morderen mon blot ventet på hende i alle disse år og hvad sker der, når Sidney igen må stå ansigt til ansigt med Ghostface? 

Et gensyn med de tidligere film

Da filmen begynder afspilles en scene der ligner åbningsscenen fra Scream 1, men denne gang er Casey Becker blevet udskiftet med to teenagepiger. De bliver som forventet myrdet og en ny scene starter – igen to teenagepiger, men denne gang udspiller scenen sig noget anderledes, hvilket de også selv fortæller at den vil, lige før den ene slår den anden ihjel. Endnu en scene med to teenagepiger og igen ender pigerne døde. 

En åbning der kan virke forvirrende i starten, men som senere hen viser sig at være et recap på de 3 “Stab” film, man som seer har misset siden den sidste Scream film. De tre åbningsscener er fyldt med referencer til de forrige scream film. Dette er dog med til at gøre at filmen ender med at blive en parodi af sig selv og hele filmserien. 


Scream 4

Desværre fortsætter Scream 4 ikke i helt samme stil som de 3 forrige film. Den forsøger, men mislykkedes gang på gang. Der er mange flere mord med i filmen, men ikke nok historie og for mange nye karakterer, man som seer skal forholde sig til. Filmen bliver lidt kedelig og får film franchisen til at virke langtrukkent. Desuden er det den første af Scream filmene, hvor man kan regne ud, hvem der er ghostface, før det afsløres. I de forrige Scream film, når man at mistænke samtlige af karaktererne for at være ghostface, men man føler sig aldrig helt sikker, før det bliver afsløret. Det gør man desværre i Scream 4 og det er den største grund til, at jeg har valgt kun at give den 1 stjerne. Jeg synes med god grund, at man kan stoppe med at se Scream efter 3 eren. Men jeg vil ikke afholde dig fra at se filmene, du skal se 3’eren, hvis du ligesom mig vil have alle filmene i franchisen med og hvis du ønsker at se Scream 5, som lige nu er i produktion.

One thought on “Scream 4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.