Scream 3

Scream 3

3 ud af 5 stjerner

2000

Instruktør: Wes Craven

Manuskript: Ehren Kruger

Skuespillere: Wes Craven, Courteney Cox, Neve Campbell, David Arquette, Liev Schreiber.


Resume

Sidney er flyttet ud på landet og har isoleret sig fra mennesker, kun hendes far og Dewey ved hvor hun befinder sig. En række mord der ser ud til at være forbundet med Maureen Prescott mord (Sidneys mor)  hænder under produktionen af “Stab 3”. Sidney modtager et foruroligende opkald fra morderen der har fundet hendes location og hun ser derfor ingen anden mulighed end at tage til Hollywood. I Hollywood bliver Sidney endnu en gang plaget af mordet på hendes mor. Da der dukker nye informationer op om hendes mors fortid, må Sidney slå sig sammen med Dewey og Gale og samle puslespillet, så de igen kan fange morderen.

En vellykket 3’er  

Scream 3 skuffer ikke. Selvom mange mener, at film franchisen bliver dårligere fra 3’eren af, synes jeg nu stadig at den lever op til forventningerne. Jeg er fuldstændig enig i de mange fans i at 1’eren og 2’eren er bedre film, men 3’eren er stadig god og fortjener lige så mange stjerner, som de to første. Den fortsætter i samme stil, som de forrige film og byder på endnu mere baggrundshistorie og flere store overraskelser. 

På trods af Randy´s død, har han stadig en part i filmen og han hjælper med at holde de tre hovedkarakterer i live ved hjælp af hans observationer om trilogier, som han har samlet i en lille video. Han fortæller i videoen, hvordan man i en trilogi skal være opmærksom på 3 ting:

  1. En Super Morder:

Vi har med en super morder at gøre – han dør ikke bare lige af at blive skudt eller stukket et par gange.

  1. Hovedpersonen kan dø:

Sidney Prescott er altså ikke længere sikret overlevelse.

  1. Der bliver gravet op i fortiden:

Vi kommer til at opdage nye foruroligende ting om fortiden.

Hvis man lytter rigtig godt efter og studerer disse 3 ting nøje, vil man få et kæmpe hint til hvordan filmen udvikler sig senere hen. Dermed bliver Randys rolle i filmen et kæmpe set up til filmens store slutning – pay off. 


Igen lykkedes det filmen at få seerne til at gætte i øst og vest på hvem der gemmer sig under Ghostface kostumet. Det gør de blandt andet da Sidney går ind på toilettet og finder en der  står med en Ghostface maske på. Hun påstår at det bare er en souvenir, som hun har stjålet fra sættet på “Stab 3”, men det vil de færreste seere tro på. Hun bliver en endnu større mistænkt, da hun forsvinder under et af Ghostfaces angreb og på mystisk vis dukker op lige efter. Ligeledes smiler politibetjenten Mark Kincaid slesk til Sidney, da han kommer hende til undsætning i filmens slutning og fortæller at han bare ville tjekke op på hende. 

Igen kommer det som et chok, da morderen afslører sit sande jeg og da vi får en forklaring på hvorfor morderen har gjort som han har, giver hele filmen pludseligt mere mening og man kan se tilbage på de mange hints, man som seere har fået foræret undervejs.

Scream 3 er en vellykket 3’er, som både har en super morder og som lader os dykke ned i karakterernes forhistorie. Præcis som en 3’er skal kunne, hvis du spørger Randy Meeks. Selvom filmen ikke er helt på samme niveau, som de to første vil jeg stadig anbefale, at man ser den, som en del af franchisen.

One thought on “Scream 3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.