Scream 2

Scream 2

3 ud af 5 stjerner

 1997

Instruktør: Wes Craven

Manuskript: Kevin Williamson

Skuespillere: Courteney Cox, Neve Campbell, David Arquette, Liev Schreiber.


Resume

2 år efter mordene på Sidney Prescots venner udkommer filmen “Stab”. En film baseret på Gale Weathers bog om begivenhederne i “Scream”. Sidney og Randy forsøger at komme videre med deres liv og starter på college, men da en ghostface-copycat pludseligt slår sig løs, må de to venner igen slå sig sammen med politibetjenten Dewey og nyhedsværten Gale, for at opklare hvem der denne gang står bag mordene. 

“Scream 2” formår at bibeholde filmseriens filmiske stil. Igen er den propfyldt med referencer til andre film, men denne gang med et særligt fokus på 2’ere. En lille detalje jeg synes rigtig godt om. Ligesom i 1’eren når man at mistænke samtlige karakterer før den rigtige Ghostface bliver afsløret. 


Deja Vu 

Filmens åbningsscene er en slags gengivelse af 1’erens, da vi genser Casey Becker mordet på lærredet i biografen. To nye karakterer sidder skræmte og følger med i filmen “Stab” – baseret på begivenhederne i Scream. En rigtig meta scene. Blandt de mange biografgæster, som er iklædt Ghostface kostumer, gemmer den nye ghostface morder sig og han nyder at slå sig løs i salen og myrde det første par vi støder på i filmen. Ingen virker til at tro, at mordet er virkeligt og de kigger alle som er det en del af filmen. Da det omsider går op for biografgæsterne, at mordet er virkeligt er Ghostface for længst forsvundet. 

Den nye Ghostface- copycat morder, fortsætter i samme stil, som det originale morder par. Samme sindssyge spil og slår ovenikøbet også karakterer med samme navne ihjel.. WHAT? Ja, den er god nok, ofrenes navne i 2’eren matcher med navne på de der dør i 1’eren. Vild fed detalje, hvis du spørger mig.


En scene der sent vil blive glemt

Min y-scene i “Scream 2” er da de to politibetjente skal køre Sidney og hendes veninde i sikkerhed. De stopper ved et lyskryds og Ghostface dukker op og myrder den ene politibetjent, den anden bliver såret, men forsøger at hægte sig fast på bilen, mens Ghostface kører væk med pigerne. Ghostface får den sårede politibetjent rystet af ved at køre ind i en lastbil pakket med skarpe remedier, som spyder politibetjenten til døden. Efter bilulykken er Ghostface bevidstløs og pigerne har nu chancen for at slippe væk. Desværre er det ikke en helt almindelig bil, men derimod en politibil de sidder fast i og den er derfor svær at bryde ud af. Deres eneste mulighed for at komme ud derfra er at kravle op på forsædet og over Ghostface for at komme ud inden han vågner. Det er en utroligt nervepirrende scene, der får de mindste bevægelser til at krible i seeren. 

Mange mener at 1’ere i film-serier er bedst. Selv er jeg oftest enig i denne påstand. Når det kommer til Scream er jeg hverken uenig eller enig – Jeg synes faktisk at filmene er lige gode. Scream filmene formår, som jeg før har skrevet at bibeholde den filmiske stil og jeg tror det er netop derfor at 2’eren fungerer så godt. Scream 2 indeholder de ting en 2’er skal og kommenterer selv på disse undervejs – meta og mega Scream stil agtigt. Så hvis du var vild med den første film i Scream serien, så skal du helt sikker fortsætte og få 2’eren med. 

One thought on “Scream 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.