SCREAM – FRANCHISEN

Generelt om Scream

Scream filmene er en utrolig underholdende gyser franchise, som indeholder en del nervepirrende scener og jumpscares. Jeg synes ikke at filmserien er uhyggelig nok og da de er en del af gysergenren, får de derfor ikke flere stjerner end 3 ud af 5 gennemsnitligt. De første 3 film i serien synes jeg er ret vellykkede. De er nyfortolkende, spændende og morsomme uden at bliver for platte. De indeholder massere af meta-elementer og referencer, hvilket ironisk nok er med til at gøre filmen til sin helt egen. Scream filmene har desuden et helt fantastisk cast. Da jeg første gang så filmene blev jeg overrasket over hvor mange store skuespillere der medvirkede og så må man jo heller ikke glemme at filmene er instrueret af den afdøde gyserekspert Wes Craven, som også stod bag gyser klassikeren “A Nightmare On Elm Street.”  Selvom jeg elsker at blive skræmt og mener det er en af de vigtigste elementer i en gyser, vil jeg stadig anbefale jer og særligt gyser fansene at se filmene, for de er helt sikkert underholdende og spilletiden værd. Du kan læse om filmene seperat herunder.


1. Scream (1996)

“Scream” er fortællingen om teenageren Sidney Prescott, som bor i Woodsboro med hendes far. Et år efter mordet på Sydneys mor, dukker en ny morder op og jagter Sidney og hendes venner. 


2. Scream 2 ( 1997)

2 år efter mordene på Sidney Prescots venner udkommer filmen “Stab”. En film baseret på Gale Weathers bog om begivenhederne i “Scream”. Sidney og Randy forsøger at komme videre med deres liv og starter på college, men da en ghostface-copycat pludseligt slår sig løs, må de to venner igen slå sig sammen med politibetjenten Dewey og nyhedsværten Gale, for at opklare hvem der denne gang står bag mordene. 


3.Scream 3 (2000)

Sidney er flyttet ud på landet og har isoleret sig fra mennesker, kun hendes far og Dewey ved hvor hun befinder sig. En række mord der ser ud til at være forbundet med Maureen Prescott mord (Sidneys mor)  hænder under produktionen af “Stab 3”. Sidney modtager et foruroligende opkald fra morderen der har fundet hendes location og hun ser derfor ingen anden mulighed end at tage til Hollywood. I Hollywood bliver Sidney endnu en gang plaget af mordet på hendes mor. Da der dukker nye informationer op om hendes mors fortid, må Sidney slå sig sammen med Dewey og Gale og samle puslespillet, så de igen kan fange morderen.


4.Scream 4 (2011)

11 år er gået siden Ghostface sidst slog til. Sidney der nu er succesfuld forfatter rejser hjem til Woodsboro for at promovere sin nye bog. Her bliver hun budt velkommen af Dewey og Gale, som nu er gift, samt hendes moster og kusine som hun skal bo ved. De er dog ikke de eneste der byder hende velkommen, for ikke længe efter Sidneys tilbagevenden dukker en ny Ghostface op. Har morderen mon blot ventet på hende i alle disse år og hvad sker der, når Sidney igen må stå ansigt til ansigt med Ghostface? 

One thought on “SCREAM – FRANCHISEN

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.