Premieren på Retfærdighedens Ryttere

Kære læsere

Jeg var så heldig at blive inviteret med på premieren af Retfærdighedens Ryttere, der foregik i Nordisk Film biografer, Odense. Sammen med min ven Lasse tog jeg afsted til en aften i fint selskab og med massere af forkælelse.

Vi ankom ved 18 tiden og blev budt velkommen af en rød løber. Corona sikret var det også – rundt om os stod små borde med håndsprit og gæsterne blev bedt om at bære mundbind (bortset fra når der blev taget fotos og da vi sad i biografsalen). Vi blev desuden bedt om ikke at dukke op, hvis vi havde symptomer. Der var altså styr på det.

Fulgte man den røde løber blev man mødt af borde fyldt med snacks og champagne. Det hele var meget fornemt og man følte sig meget velkommen i FilmFyn og Nordisk films selskab.  

Da vi kom ind i biografsalen blev vi budt velkommen af Nordisk Films direktør, som også præsenteret os for en stor del af filmens crew: Anders Thomas Jensen, Mads Mikkelsen, Andrea Gadeberg, Roland Møller, Lars Brygman og Nicholas Bro. Dem måtte vi dog sige midlertidigt farvel til indtil efter filmen. 

Lyset blev slukket og filmen sat på. Der gik ikke længe før salen blev fyldt med latter og til tider også tårer. Da filmen var slut klappede alle gæsterne og filmens crew vendte tilbage på scenen for at svare på en række spørgsmål. Jeg har som optakt til ugens bucketlist inkluderet spørgsmålene til Anders Thomas Jensen.

Q&A

Til Anders Thomas Jensen

“Hvad vil du fortælle med denne film?”

– Mit formål er at underholde mine seere og fortælle om nogle usædvanlige typer du normalt ikke vil møde.

“Er der en rød tråd gennem denne og dine andre film?”

-Man kan sige at jeg jo bruger mit eget univers og så går mange af skuespillerne igen.

“Hvilke af dine film minder denne mest om?”

– Den minder nok mest om “Blinkende Lygter” men med mere realistiske karakterer og melodramatik.

 

Læs min anmeldelse af filmen her.