Jurassic Park

Jurassic Park

4 ud af 5 stjerner

1993

Instruktør: Steven Spielberg

Fortælling af: Michael Crichton

Skuespillere: Jeff Goldblum, Laura Dern, Sam Neill, Samuel L. Jackson


Resume

Det lykkedes en mange millionær og en gruppe videnskabsmænd at genskabe dinosaurer via en avanceret genteknologi. Dinosaurerne skal fremvises i en forlystelsespark, men først skal de have tilladelse til at åbne parken. En lille gruppe videnskabsmænd og parkens stifter, John Hammonds børnebørn bliver testkaniner for parken, men rundvisningen går ikke som forventede og snart befinder gruppen sig ude midt i den store park omgivet af blodtørstige dinosaurer.

Waow. Det var min første tanke. Tænk engang at det for 27 år siden var muligt at lave computerskabte (Og robotstyrede) dinosaurer, som ligner vores forestilling af de virkelige skabninger. Med undtagelse af nogle få computer scener, er dinosaurerne yderst troværdige. Sammen med filmens musik, komponerede af John Williams, virker filmen helt magisk. Det er nok også derfor at filmen vandt hele tre oscars tilbage i 1994. 


En helt ny verden

Da vi først introduceres for parken og kendingsmelodien lyder, føler vi os lige så begejstret som videnskabsfolkene. Vi føler i sandhed, at vi befinder os midt i Jurassic park og historien om videnskabsgruppen der finder en måde at genskabe disse dyr på virker faktisk også ganske troværdig. Man kan komme helt til at diskuterer om det rent faktisk kunne finde sted i virkeligheden. Det eneste der kan virke en smugle utroværdigt er at dinosaurerne er fuldvoksne – hvor længe har de ventet med at teste parken? Steven Spielberg har skabt en helt ny verden med denne første film i jurassic park – franchisen. 


Skuespillet

Skuespillerne spiller til tider lidt melodramatisk, hvilket desværre har en humoristisk virkning på mig som seer. Til gengæld spiller Laura Dern, som altid fremragende. Hun løfter filmens skuespil op. Det er også værd at nævne filmens børneskuespillere, selvom de også spiller melodramatisk til tider, så har de også nogle rigtig gode scener. Og man må bare give Spielberg, at han er god til at arbejde med børneskuespillere. 


Merchandise

“Jurassic Park” er ikke alene blevet en stor film, men parkens logo er også blevet kendt. Du kan købe t-shirts, kopper, nøgleringe og meget andet merchandise. Selv folk der ikke har set filmene render rundt i tøj med logoet på. 


“Jurassic Park” er en kreativ og velskrevet bog (og manuskript), som fremstår original. John Williams musik og filmens stadig imponerende CGI/robotstyrede Dinosaurusser gør at vi føler at vi står midt i forlystelsesparken. En både magisk og skræmmende filmoplevelse, som ingen bør gå glip af. Filmen får 4 ud af 5 stjerner, da den lige mangler at få de sidste CGI scener med og da skuespillet bliver lidt for dramatisk.

2 thoughts on “Jurassic Park

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.