Noelle

3/5

Instruktør: Marc Lawrence

Medvirkende:  Anna Kendrick, Shirley MacLaine, Bill Hader

Genre: Komedie, Fantasy, Familiefilm

Spilletid: 1t og 40 min

Resume

Da Julemanden går på pension, må jobbet gives videre til den næste generation, hans søn. Men rollen som julemand, passer ikke godt til ham og da julen nærmer sig og han får kolde fødder, stikker han af. Tilbage står alle elverne og julemandens datter, Noelle. I et forsøg på at redde julen, tager Noelle ud for at lede efter sin bror. Men måske er det slet ikke ham der er den retmæssige arving?

Anmeldelse

“Noelle” er en sød og hyggelig julefilm for alle aldre. Filmen har uden tvivl sine kliche øjeblikke og kan hurtigt komme til at virke som et mix mellem “Elf” og “Tror du på julemanden?”, men det gør mig faktisk slet ikke noget. Derimod skaber det en helt særlig og genkendelig jule stemning. 

“Noelle” er den klassiske julefortælling fortalt på en ny og mere moderne måde. Debatten om køns diskrimination fylder meget i dag på blandt andet arbejdsmarkedet og sågar som symbol på lyskryds. Derfor giver det ganske god mening at en film som denne vælger at udforske spørgsmålet: Hvorfor skal julemanden altid være en mand? 

For kunne det ikke ligeså godt være en kvinde? Det undre mig faktisk at denne problemstilling ikke er blevet taget op før. 

Når det så er sagt, så er der en del ting i filmen, som godt kunne have forbedret. Dens CGI er til tider meget tydelig, hvilket kan forstyrre seernes indlevelse af fortællingen – Dette er dog måske ikke så betydningsfuldt for børn.

Filmen kommer rundt om nogle vigtige budskaber vedr. julen, familie og venskaber. Når filmen slutter sidder man tilbage med en rar fornemmelse og tænker over hvad julen i virkeligheden handler om.

“Noelle” er en original Disney plus film. Den gemmer desuden på mange små Disney referencer fra blandt andet Mickey Mouse og Nøddeknækkeren. 

Jeg vil anbefale denne film til familier med små børn eller jer der er fan af “Elf” og “Tror du på julemanden?”.