Polar ekspressen

3.5/5

Instruktør:  Robert Zemeckis

Medvirkende: Tom Hanks, Daryl Sabara, Eddie Deezen, Michael Jeter

Genre: Animation, Børn

Spilletid: 1t og 40min

Resume

Billy ønsker sig brændende at møde julemanden, inden han bliver for gammel. En nat sker et mærkværdigt mirakel. Et tog, under navnet “Polarekspressen” standser uden foran hans dør. Sammen med en flok andre børn tager han på en spændende og magisk rejse til Nordpolen.

Anmeldelse

En fortryllende film oplevelse

Jeg husker tydeligt første gang jeg så “Polar ekspressen” det var en af de helt særlige og fortryllende biograf oplevelser for mig. Jeg var 5 år gammel og var taget i biografen med min far for at se en julefilm. Når jeg genser den i dag bringes nogle af disse følelser tilbage. Desværre ødelægges en del af filmen også for mig grundet den dårlige animation, som ikke kan leve op til i dags teknologi. Det er super ærgerligt. Heldigvis har filmen en masse andre magiske elementer. Såsom dens soundtrack, tegnefilmsdubbere og plot. 

Soundtracket har en unik charme over sig. Filmen veksler mellem det guddommelige/ magiske og spændingsfyldte, som til tider går helt over og bliver nervepirrende. Sammen med tegnefilmsdubberne, heriblandt  “Tom Hanks” løfter lydsiden filmen til et højere niveau. Filmen kunne overleves alene på dette. 

Budskabet

Men det allervigtigste ved filmen er dens budskab. Det handler nemlig ikke så meget om nisser, julemænd og gaver som man måske først kunne tro. Nej, det handler om julen som symbol på tro. Troen, der starter når man er barn og som skal vedligeholdes gennem livet, således at julens budskab om næstekærlighed ikke drukner i hverdagens problemer. Filmen formår at sprede budskabet ud til alle aldre og har dermed opnået dens vigtigste mål.