Disney åbner op for VR i ny Frozen kortfilm

© 2021 Disney, All Rights Reserved

I dag udkommer Disneys kortfilm “Myth: A Frozen Tale” på Disney+. Kortfilmen finder sted inde i en fortryllede skov udenfor Arendal. Her møder vi en familie der sidder klar til en godnat historie. Godnat historien fører dem ind i en magisk verden med spirituelle elementer, der kommer til live, for at fortælle om myten om deres fortid og fremtid.

Som noget nyt (kun set i kortfilmen “Cycles” før) har Disney valgt at lege med Virtuel Reality. Og her kommer det vigtige og mest revolutionerende – Du behøver ikke at eje et VR headset for at se og opleve filmen. Filmen er nemlig lavet til streaming tjenesten, Disney+. Selv synes jeg det fungere ganske godt, man “bevæger” sig rundt, på samme måde som man ville med VR. Det kan naturligvis ikke gøres til den præcis samme oplevelse, men jeg har aldrig været tættere på end med denne film.

“Myth: A Frozen Tale” er en velfungerende kortfilm fra Disney. Den er enorm smuk at se på, særligt pga farverne og den anderledes håndtegnede animation. Jeg mener dog at den slutter en smugle for åbent, det føles som om at filmen leder op til en ny fortælling? Måske er dette også tilfældet. 

Undervejs i kortfilmen støder man på små væsner og steder man kan genkende fra Frozen universet. Men man skal ikke starte filmen for at møde Frozen karakterne og forsætte deres historier, i stedet skal man se filmen for at få en ny og anderledes Disney oplevelse.