De 10 bedste film baseret på virkelige hændelser

Billed kilde: © Martin Dam Kristensen, Nordisk Film. All rights reserved.

Nogle af de mest uhyggelige og mindeværdige film er baseret på virkelige hændelser. Det er oftest de fortællinger der skræmmer os mest, fordi vi ved at det ikke blot er fiktion. Jeg må dog indrømme, at det ikke er alle film på denne liste jeg vidste var baseret på virkelige hændelser før jeg genså dem og det har gjort dem langt mere uforglemmelige. Her får I en liste med hjerteskærende fortællinger, der kan være med til at give os et nyt syn på livet og den verden vi lever i.

Nogle af de mest uhyggelige og mindeværdige film er baseret på virkelige hændelser. Det er oftest de fortællinger der skræmmer os mest, fordi vi ved at det ikke blot er fiktion. Jeg må dog indrømme, at det ikke er alle film på denne liste jeg vidste var baseret på virkelige hændelser, før jeg genså dem og det har gjort dem langt mere uforglemmelige. Her får I en liste med hjerteskærende fortællinger, der kan være med til at give os et nyt syn på livet og den verden vi lever i.

Listen er sorteret efter årstal.


1.Extremely wicked evil and vile (2019)

3 1/2 ud af 5 stjerner

Instruktør: Joe Berlinger

Medvirkende: Zac Efron, Lily Collins, Kaya Scodelario, John Malkovich

Spilletid: 1t og 48 min

Du kan se filmen på: Netflix


Resume

En enlig mor ved navn Liz Kendall forelsker sig i den smukke Ted Bundy, men han er langt fra så herlig, som hun først troede. Da Ted sigtes for mordet på adskillige kvinder, må Liz vælge side og leve med sine fejl.


Baseret på:

Filmen er baseret på seriemorderen, Ted Bundys, virkelige forhold til Liz Kendall. Han fremstod som en kærlig ægtemand, men slog samtidigt over 30 kvinder ihjel.


2. Ser du månen Daniel (2019)

4 ud af 5 stjerner

Instruktør: Anders W. Berthelsen, Niels Arden Oplev

Medvirkende: Esben Smed, Anders W. Berthelsen, Rasmus Bjerg, Sara Hjort Ditlevsen

Spilletid: 2t og 20 min

Du kan se filmen på: Blockbuster, Youtube


Resume

Den unge danske freelancefotograf, Daniel Rye, tager til Syrien for at dokumenterer de civiles liv side om side med krigen. Det er dog ikke mange billeder Daniel når at tage før han bliver taget til gidsel hos en terrororganisation, Islamisk Stat. Filmen følger Daniels kamp for at overleve i 398 dage i fangenskab og hvordan hans familie håndterer krisen hjemme i Danmark.

Køb filmen her: Ser Du Månen Daniel – DVD


Baseret på:

“Ser Du Månen Daniel” er baseret på bogen af samme navn og om den danske krigsfotograf, Daniel Ryes, liv i fangenskab.


3. 12 Years A Slave (2013)

4 1/2 ud af 5 stjerner

Instruktør: Steve Mcqueen

Medvirkende: Chiwetel Ejiofor, Brad Pitt, Michael Fassbender, Lupita Nyong’o

Spilletid:  2 t 14 m

Du kan se filmen på: Youtube, Google Play Film, Blockbuster


Resume

Solomon er violinist i staten New York. Da han inviteres med på en turne til Washington, bliver han kidnappet og solgt som slave i sydstaterne. Gennem filmen følger vi hans 12 lange år og kamp for at blive en fri mand og for at genforenes med sin familie.

Køb filmen her: 12 Years A Slave – DVD


Baseret på:

Filmen er baseret på Solomon Northup, en fri sort mand, som blev kidnappet og solgt som slave. Den bygger ligeledes på Solomons biografi.


4. The Conjuring (2013)

4 ud af 5 stjerner

Instruktør: James Wan

Medvirkende: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Lili Taylor, Joey King

Spilletid: 1t og 52 min

Du kan se filmen på: Youtube, Google Play Film


Resume

En familie flytter ind i et faldefærdig hus ude på landet. Kort tid efter indflytningen begynder der at ske mærkværdige ting i huset. Flere og flere mystiske hændelser finder sted og familien beslutter sig for at kontakte de paranormale efterforskere, Ed og Lorraine Warren. For Ed og Lorraine er der ingen tvivl, grunden er hjemsøgt af et ondt væsen, som har udpeget familien, som dens næste ofre.

Køb filmen her: The Conjuring Universe – 6 Film Collection – DVD

Læs min anmeldelse af franchisen her.


Baseret på:

“The Conjuring” er baseret på ægteparret, Ed og Lorraine Warrens paranormale sager og deres museum fyldt med skræmmende artefaktorer. Der findes desuden billede dokumentation, fra familierne de hjalp.


5. De Urørlige (2011)

5 ud af 5 stjerner

Instruktør: Olivier Nakache, Éric Toledano

Medvirkende: Omar Sy, François Cluzet, Audrey Fleurot, Anne Le Ny

Spilletid: 1t og 53 min

Du kan se filmen på: Netflix


Resume

Den rige og velhavende Phillipe er lam og sidder derfor i kørestol. Han søger derfor en handicap hjælper. Driss er arbejdsløs og småkriminel, men Phillipe vælger alligevel at ansætte ham og et uventede venskab opstår.

Køb filmen her: De Urørlige / The Intouchables – DVD


  • Har du allerede set “The Intouchables” og var du helt vild med den? Så vil jeg forslå dig at se den nyere “The Upside” (2019) som er meget inspireret af filmen.

Køb filmen her: The Upside – Kevin Hart – DVD


Baseret på:

Filmen er baseret på Philippe Pozzo di Borgo og hans franske- Algerietske handicaphjælper Abdel Sellou. Det er den mest sete fransktalende film.


6. The Amityville Horror (2005)

3 ud af 5 stjerner

Instruktør: Andrew Douglas

Medvirkende: Ryan Reynolds, Melissa George, Jimmy Bennett, Chloë Grace Moretz

Spilletid: 1 t 34 m

Du kan se filmen på: Youtube, Google Play Film, Blockbuster, Netflix


Resume

En lille kernefamilie flytter ud på landet i et flot hvidt hus. Det er dog ikke så romantisk som det først virker. Huset viser sig at være Amerikas mest hjemsøgte hus og et sted for mange mord. Uforklarlige hændelser begynder at finde sted i huset og sætter sine spor i familien. Særligt George, familiens fader begynder at ændrer adfærd. Hvor længe kan familien blive huset, før de ender som de forrige beboere?


Baseret på:

“The Amityville Horror” er baseret på det mest hjemsøgte hus i Amerika.


7. Der Untergang (2004)

4 ud af 5 stjerner

Instruktør: Oliver Hirschbiegel

Medvirkende: Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Ulrich Matthes, Christian Berkel

Spilletid:  2 t 36 m

Du kan se filmen på: Filmcentralen, Youtube, Google Play Film, Blockbuster,


Resume

Tyskland er i opløsning og et nederlag til det tredje rige synes uundgåeligt. Hitler går sammen med sine tætteste ned i en særligt beskyttet bunker. De allierede nærmer sig byen med hastige skridt og Hitler bliver tvunget til at tage forhastede beslutninger. Beslutninger som tegner et billede af Hitler, som en desillusioneret mand, med et stort had til jøderne, men også en mand der i sine sidste dage er nødsaget til at vise sine følelser og humane side frem.

Køb filmen her: Der Untergang – DVD


Baseret på:

Filmen er baseret på slutningen af 2. verdenskrig med Hitler i føringen.


8. Saving Private Ryan (1998)

5 ud af 5 stjerner

Instruktør: Steven Spielberg

Medvirkende: Tom Hanks, Matt Damon, Vin Diesel, Edward Burns

Spilletid: 2t og 50 min

Du kan se filmen på: Youtube, Google Play Film, Blockbuster, Netflix


Resume

En deling soldater sendes ud på en umulig mission, da de skal finde en soldat ved navn Ryan, som er den sidste overlevende i en søskendeflok, hvor alle er blevet dræbt i krigen og bringe ham hjem. 

Du kan læse min anmeldelse af filmen her.

Køb filmen her: Saving Private Ryan – DVD


Baseret på:

Filmen er baseret på Fritz Niland og U.S. War Department ‘sole-survivor’ designet til at holde mindst en søn fra en familie i krig, i live.


9. Titanic (1997)

5 ud af 5 stjerner

Instruktør: James Cameron

Medvirkende: Kate Winslet, Leonardo DiCaprio, Billy Zane, Bill Paxton

Spilletid: 3t og 6 min

Du kan se filmen på: Youtube, Google Play Film, Blockbuster


Resume

Under eftersøgningen af en sjælden diamant, der sank med skibet, Titanic, støder eftersøgningsholdet på en gammel skitse. Kort efter modtager de et opkald fra en kvinde ved navn Rose Calvert, der påstår at skitsen forestiller hende. Rose fortæller historien om hendes ophold på “Titanic” og om hendes uundgåelige møde med Jack Dawson, som hun forelskede sig i, mens skibet langsomt nærmede sig det skæbnesvangre isbjerg.

Du kan læse min anmeldelse af filmen her.

Køb filmen her: Titanic – DVD


Baseret på:

Filmen er baseret på skibet “Titanic”s frygtelige ulykke, hvor 1.500 mennesker mistede livet og omkring 800 blev sårede.


10. Silence of the lambs (1991)

5 ud af 5 stjerner

Instruktør: Jonathan Demme

Medvirkende: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Ted Levine, Scott Glenn

Spilletid:  2 t 18 m

Du kan se filmen på: Youtube, Google Play Film, Blockbuster


Resume

Clarice, en ung FBI elev, bliver sat på en frygtindgydende sag om en seriemorder, der tager huden af sine ofre. For at fange ham, må hun indlede et samarbejde med den manipulerende kannibal- morder.

Køb filmen her: The Silence Of The Lambs / Ondskabens Øjne – Blu-Ray


Baseret på:

Baseret på seriemorderen, Ed Gein. Da Geins mor døde, blev han besat af at bringe hende tilbage. Det gjorde han ved at slå kvinder ihjel og sammensætte en “kvinde-dragt”, som han kunne tage på og på den måde blive til sin mor.


1 thought on “De 10 bedste film baseret på virkelige hændelser

  1. Det bliver altså bare lidt mere indlevende når de påstår at det er baseret på virkelige hændelser. Det giver en hel anden dybde at se de her historiske film når de bygger på noget ægte. Men kan man snakke om at det måske er lidt billigt at bruge det i såkaldte “spøgelsesfilm” når man skal validerer ånder og spøgelser som ægte?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.