5 film baseret på virkelige personer

Noget af det der kan fange seerens opmærksomhed hurtigst og lykkedes med at fastholde den er når filmen bærer på vigtige og relaterbare karakterer. Der sker noget helt særligt, når film så er baseret på virkelige karakterer – de bliver en slags blanding af fiktion og nonfiktion.

Vi tror at vi kender mange af de store stjerner eksempeltvist Elton John. Men måske har vi kun set deres frontstage. Disse film afslører stjernernes backstage og giver os en forståelse for deres valg i livet. Det er inspirerende historier, der efterlader en særlig plads i vores hjerter. Filmene er sorteret efter årstal.


1. Rocketman (2020)

3 1/2 ud af 5 stjerner

Instruktør: Dexter Fletcher

Medvirkende: Taron Egerton, Richard Madden, Bryce Dallas Howard, Jamie Bell

Spilletid: 2 t 2 m

Du kan se filmen på: Google Play Film, Blockbuster


Resume

Reginald Dwight eller som han senere navngiver sig Elton John blev født i 1947 i England. Her var hans barndom præget af musik og idolerne Elvis Presley og pianisten Bach. Hans musikalske talent ved klaveret førte ham sammen med sangskriveren Bernie Taupin og sammen skabte de en helt særlig og unik musik, som tog hele verden med storm. Men Eltons liv er ikke så sprudlende og smuk, som det virker udadtil. Det indebærer svigt, stoffer og alkohol. Vigtigst af alt reflekterer denne film over, hvordan man lærer at elske sig selv for den man er.

“Rocketman” er baseret på musikeren, Elton Johns liv.


2. First man (2018)

3 ud af 5 stjerner

Instruktør: Damien Chazelle

Medvirkende: Ryan Gosling, Claire Foy, Corey Stoll, Kyle Chandler

Spilletid: 2t og 15 min

Du kan se filmen på: Google Play Film, Blockbuster, Netflix


Resume

Da piloten Neil Armstrong mister sin datter, takker han ja til NASA, da de tilbyder ham en plads på et nyt rumprogram, hvis mission er at sende en amerikaner til månen inden årtiet er omme (og inden russerne). Armstrong kastes ind i en intens, hårdt arbejdende og tidskrævende process. Mange piloter mister livet undervejs, men Armstrong fortsætter og satser alt, for at blive den første mand på månen.

“First man” er baseret på bogen ‘First Man: The Life of Neil A. Armstrong’ af James R. Hansen, som bygger på fortællingen om Neil Armstrong, den første mand der gik på månen.


3. The Theory Of Everything (2014)

4 ud af 5 stjerner

Instruktør: James Marsh

Medvirkende: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Emily Watson, Charlie Cox

Spilletid:  2 t 4 m

Du kan se filmen på: Google Play Film, Blockbuster


Resume

Stephen Hawkings, en verdens berømt videnskabsmand, forelsker sig i sin medstuderende, Jane Wilde. Kort efter modtager han en skrækslagende diagnose som 21-årig – ALS. Først virker alt umuligt og han er klar til at opgive livet, men Jane lader ham ikke give op. Hun kæmper ved hans side, mens han kaster sig ud i sit livs mest ambitiøse videnskabelige arbejde – en dybdegående og matematisk forskning af TID. Jane og Stephen trodser umulige odds og opnår mere end nogen kunne have drømt om.

Filmen er baseret på videnskabsmanden, Stephen Hawkins liv.


4. Schindlers List (1993)

4 ud af 5 stjerner

Instruktør: Steven Spielberg

Medvirkende: Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Embeth Davidtz

Spilletid:  3 t 15 m

Du kan se filmen på: Google Play Film, Blockbuster, Netflix


Resume

Oskar Schindler ankommer til Polen i hælene på den tyske hær. Han bliver hurtigt venner med de indflydelsesrige tyske officerer og benytter sine kontakter til at opbygge en succesrig forretning, baseret på tvangs-udskrevne jødiske arbejdere. Undervejs går det op for ham hvilke grusomheder der foregår og han beslutter sig for at bruge sin formue og kontakter, samt sætte sit eget liv på spil, for at frikøbe og redde de godt 1100 menneskeliv han kan, fra gaskammeret.

Baseret på foretningsmanden, Oskar Schindler, som reddede over 1000 jøder under 2. verdenskrig.


5. Amadeus (1984)

3 1/2 ud af 5 stjerner

Instruktør: Miloš Forman

Medvirkende: Tom Hulce, F. Murray Abraham, Elizabeth Berridge, Simon Callow

Spilletid: 3t

Du kan se filmen på: Google Play Film, Blockbuster


Resume

Hofkomponist Salieri, overraskes da han møder den unge laban, Mozart, hvis talent er ligeså guddommelig, som hans opførsel er rædsom. Salieri gør alt hvad der står i hans magt for at Mozart ikke bliver anerkendt for sit talent, samtidigt komponerer Mozart på livet løst. Hvem af dem vinder kampen?

“Amadeus” er baseret på den ikoniske strid mellem Salieri og Mozart.


1 tanke om “5 film baseret på virkelige personer”

  1. Schindlers liste er virkelig en af mine yndlings film, når det kommer til anden verdenskrig. En smuk fortælling, der viser hvordan livet var udenfor slagmarken, hvilket er et aspekt som ikke ses nok. Det at den er filmet i sort/hvid, bidrager for mig til autenticiteten, da det kommer til at ligne en dokumentar, der kunne være filmet under krigen.

Skriv et svar