De 10 bedste romantiske film fra 10erne

Mange forbinder romantik med film som Casablanca, The Notebook og Dirty Dancing. I dette opslag giver jeg forslag til nyere romantiske film (fra 10erne) til dig, som elsker alle klassikerne. Filmene er sorteret efter årstal (nyeste først) og er en bred liste – som kommer godt rundt om alle de romantiske films undergenre, såsom teenagefilm, komedie, drama og tårepersere. Du trykker blot ind på de film, som virker interessante for dig, for at læse om filmen.


1. After (2019)

4 ud af 5 stjerner

Instruktør: Jenny Gage

Medvirkende: Hero Fiennes-Tiffin, Josephine Langford, Inanna Sarkis, Samuel Larsen

Spilletid: 1t og 45 min

Du kan se filmen på: Youtube, Google Play Film, Viaplay


Resume

Tessa er en pligtopfyldende, pæn og ordentligt pige, som skal starte på universitetet. Hun starter sit første semester med en håbefuld og drømmende tankegang. Hendes planer går dog ikke som forventet, da det viser sig at hendes værelseskammerat er en modsætning af hende på alle punkter. Steph hører punk, har piercinger og går i gennemsigtigt tøj. Mod alle forventninger siger Tessa ja til at tage med Steph til en fest. Her møder hun den mystiske og charmerende Hardin og med ét vendes hele Tessas verden på hovedet.

After er baseret på bogen af samme navn, skrevet af Anna Todd.

Køb bogen her: After – bog 1

Køb filmen her: After – film


2. Adrift (2018)

4 ud af 5 stjerner

Instruktør: Baltasar Kormákur

Medvirkende: Shailene Woodley, Sam Claflin, grace palmer,

Spilletid: 1t og 39min

Du kan se filmen på: Youtube, Google Play Film


Resume

23 årige Tami rejser ud for at opleve verden og møder den charmerende og erfaren sejler Richard. De to indleder et rosenrødt forhold. En dag bliver Richard tilbudt betaling mod at sejle et vennepars skib til Californien. Han takker ja og parret letter anker. På deres eventyr støder de ind i den største orkan der nogensinde er blevet registreret. Fanget ude på havet med en faldefærdig båd og en stærk såret Richard, må Tami overvinde alle odds og bringe dem sikkert i land.

Filmen er baseret på virkelige hændelser.

Køb filmen her: Adrift – film


3. If Beale Street Could Talk (2018)

4 ud af 5 Stjerner

Instruktør: Barry Jenkins

Medvirkende: Regina King, Stephan James, Kiki Layne, Dave Franco

Spilletid: 1t og 59min

Du kan se filmen på: Youtube, Google Play Film, Viaplay


Resume

I en racediskriminerende tid forelsker et sort par sig. Tish og Alonzo får dog ikke lov at nyde kærligheden længe. Alonzo bliver dømt og fængslet for et voldtægt han ikke har begået. Samtidigt med er Tish blevet gravid med hans barn. Det er nu op til Tish og hendes familie at gøre alt hvad de kan for at bevise hans uskyld.

Baseret på bogen af samme navn, skrevet af James Baldwin.

Køb filmen her: If Beale Street Could Talk – film


4. La La Land (2016)

5 ud af 5 stjerner

Instruktør: Damien Chazelle

Medvirkende: Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend, J.K. Simmons

Spilletid: 2t og 8 min

Du kan se filmen på: Youtube, Google Play Film


Resume

“La la land” følger Mia, en aspirerende barista, som drømmer om at blive succesrig skuespillerinde og Sebastian, en ambitiøs jazzpianist, som jagter drømmen om selv en dag at blive ejer af en jazzklub. Mia har været til utallige auditions i håbet om at få en karriere i spotlysets skær, men uden held. Sebastian, foragter moderne musik, men er nødsaget til at spille det på ”Lipton ́s”, hvor han arbejder som pianist. Deres veje krydses og kærligheden vokser mellem de to idealister. Men lige så hurtigt som kærligheden spredes, skilles den igen, da deres drømme vægtes højere end kærligheden.

Klik her for at læse en analyse af filmen. (Indeholder spoilers)

Køb filmen her: La La Land – film


5. Me before you (2016)

4 ud af 5 stjerner

Instruktør: Thea Sharrock

Medvirkende: Emilia Clarke, Sam Claflin, Matthew Lewis, Vanessa Kirby

Spilletid: 1t og 51 min

Du kan se filmen på: Youtube, Google Play Film


Resume

Den omsorgsfulde og glade Lou Clarke løber mellem jobs, for at kunne forsørge sin far, mor og søskende. En dag bliver hun tilbudt et job, som plejerske for den unge forretningsmand, Will Traynor, som sidder i kørestol efter en ulykke. Will har mistet sin livsglæde, men da Lou dukker op viser hun ham at livet er værd at leve og de to forelsker sig.

Baseret på bogen af samme navn, skrevet af Jojo Moyes.

Køb filmen her: Me before you – dvd

Køb bogen her: Me before you – bog


6. The Fault In Our Stars (2014)

4 ud af 5 stjerner

Instruktør: Josh Boone

Medvirkende: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff, Laura Dern

Spilletid: 2t og 13 min

Du kan se filmen på: Youtube, Google Play Film


Resume

Den kraftsyge Hazel Graze, har opgivet livet og bruger al sin tid på at læse romaner og se reality programmer med sin mor. Da hendes forældre en dag tilmelder hende en støttegruppe for kraftramte, møder hun Augustus og forelsker sig. Sammen gør de deres sidste tid værd at leve.

Baseret på bogen af samme navn, skrevet af John Green.

Køb filmen her: The fault in our stars – film

Køb bogen her: The fault in our stars – bog


7. Crazy stupid love (2011)

4 ud af 5 stjerner

Instruktører: Glenn Ficarra, John Requa

Medvirkende: Ryan Gosling, Emma Stone, Steve Carell, Julianne Moore

Spilletid: 1t og 58min

Du kan se filmen på: Youtube, Google play Film, Netflix


Resume

Carl Weaver lever drømmen. Han er lykkelig gift med hans highschool kæreste, har et godt job og børn. Men da Carl en dag opdager at Emily har været ham utro og ønsker en skilsmisse falder glansbilledet fra hinanden. Som resultat af dette besøger han den lokale bar. Her møder han playboyen, Jacob Palmer, der er en modsætning af Carl. Han er en selvbevidst scorekarl. Jacob beslutter sig for at hjælpe Carl med at vinde Emily tilbage, men det kræver langt mere end en makeover. Samtidigt lærer Carl, Jacob, hvad ægte kærlighed er.

Køb filmen her: Crazy Stupid Love – dvd


8. Friends With Benefits (2011)

4 ud af 5 stjerner

Instruktør: Will Gluck

Medvirkende: Mila Kunis, Justin Timberlake, Emma Stone, Woody Harrelson

Spilletid: 1t og 49min

Du kan se filmen på: Youtube, Google play Film, Netflix


Resume

En headhunter fra New York får til opgave lokke en fyr fra L.A. ved navn Dylan til et indbringende job i New York. De to singler bliver hurtigt venner og det viser sig at de begge har en katastrofal forhistorie indenfor kærligheden. De aftaler at droppe kompliceret forhold og indleder et seksuelt forhold, hvor det kun gælder om at nyde livet og have det sjovt. Men kan de forblive bollevenner uden følelser?


9. Dear John (2010)

4 ud af 5 stjerner

Instruktør: Lasse Hallström

Medvirkende: Channing Tatum, Amanda Seyfried, Luke Benward, Scott Porter

Spilletid: 1t og 48 min

Du kan se filmen på: Youtube, Google play Film, Netflix, Viaplay


Resume

John Tyree er en professionel soldat, som er udstationeret i Tyskland. På orlov hjemme møder han den smukke Savannah og forelsker sig. Da John sendes tilbage til Tyskland indleder parret et forhold baseret på breve og John lover at stoppe i militæret efter hans sidste mission. Men da 9/11 kommer imellem deres planer må John blive i millitæret og hjælpe hans fædreland og Savannah må blive hjemme ved hendes kære. 7 år senere vender John hjem, men kan kærligheden vare ved?


10. Valentines Day (2010)

5 ud af 5 stjerner

Instruktør: Garry Marshall

Medvirkende: Taylor Swift, Jennifer Garner, Ashton Kutcher, Julia Roberts

Spilletid: 2t og 5 min

Du kan se filmen på: Youtube, Google Play Film


Resume

Valentines day er en stjernespækket romantisk komedie. Det er Valentines day i L.A. og en række forskellige personer oplever op- og nedture i kærlighedslivet. Alle par med en forbindelse til hinanden.

En blomsterhandler ved navn Reed skal frie til sin kæreste Morley. Hans bedste ven, skolelæreren Julia, har indledt et forhold til en ny fyr. En kommende talentspejder, Josh, har mødt en receptionist, Liz. 10-årige Edison vil erklære sin kærlighed til en pige og hans bedsteforældre, der har været sammen i 50 år, finder atter nye måder at overraske hinanden på.

Køb filmen her: Valentines day – dvd


Skriv et svar