De 10 bedste originale serier fra Netflix

Er du ligesom mig helt vild med serier? Serier kan efter min mening noget helt særligt, da de lader sine seere fordybe sig i dens karakterer på en mere fyldestgørende måde end film tillader. Måske det netop er derfor serier er blevet så store. Det er også derfor at største delen af Netflix budget går til at lave serier fremfor film.

Det skal selvfølgelig nævnes, at der findes mange flere spændende og bingeværdige Netflix serier og at Netflix desuden har et stort udvalg af ikke-originale serier, som også er værd at se. Her er 10 gode grunde til at abonnere på Netflix.


The Haunting Of Hill House (Gys, baseret på bøger)

Resume

The Haunting of Hill House er en moderne filmatisering af Shirley Jacksons bog af samme navn, om 5 søskende der vokser op i Amerikas mest hjemsøgte hus. Vi følger de 5 søskendes genforening som voksne, mens vi gennem flashbacks får svar på hvorfor de er endt som de er. Da den yngste i søskende flokken dør, må de fire andre mindes og konfrontere deres barndom… i Hill House.

Sæson 2 udkommer på Netflix til efteråret.

LÆS MIN ANMELDELSE AF SERIEN HER.


13 Reasons Why (Krimi, drama, baseret på bøger)

Resume

Da Hannah Baker begår selvmord, efterlader hun 13 kassettebånd, som indeholder 13 grunde til at hun dræbte sig selv. Hvert bånd handler om en person, og det er disse personer der skal lytte til båndende. Derfor kommer det som et chok, da den uskyldige Clay Jensen to uger efter Hannahs død finder båndende ved sit dørtrin. Clay må lytte til alle båndende i rækkefølge for at finde grunden til at netop hans navn er blandt de 13 grunde. Men båndende byder på mørke hemmeligheder om hans klassekammerater.


Stranger Things (thriller, gys, Sci-fi)

Resume

Stranger Things finder sted i 1983, hvor en ung dreng på mystisk vis forsvinder. Venner, familie og det lokale politi sætter gang i en efterforskning, som fører dem ind i et mysterium som involverer tophemmelige stats eksperimenter, uhyggelige overnaturlige væsner og en meget besynderlig pige.


Lucifer (Fantasy, krimi, komedie, drama)

Resume

Djævlen, Lucifer keder sig i helvede og belsutter sig for at gå på pension og efterlader hans rige til fordel for det langt mere luksuriøse liv på jorden i Los Angeles. Her møder han detektiven Chloe Decker og sammen med hende efterforsker han mordsager og hjælper politiet med hans djævelske evner. Men hvad sker der når Lucifer forelsker sig i Chloe og dem tættest på ham opdager, at han rent faktisk er djævlen?


YOU (Krimi, drama, thriller, romantik, baseret på bøger)

Resume

Hvad vil du gøre for kærlighed? Da en boghandlers veje krydses med en aspirerende forfatter, bliver svaret: ALT. Boghandleren, Joe bruger internettet som et værkstøj til at vide alt om Beck. Men hvad der starter som et sødt crush, bliver hurtigt til en besættelse og der er ikke længere grænser for, hvor langt Joe vil gå for at vinde Becks hjerte og holde hende i sikkerhed fra alle andre mænd.


Scream (gys, baseret på filmene)

Resume

I Lakewood, bliver byens beboere brutalt myrdet og chikaneret. Morderen er en ingen vil mistænke. Løgne, undskyldninger, venskaber og kærestesorger er alle spor i mordsagerne. 20 år tidligere skete et massemord i samme by. Brandon James var morderen, men han er død, så hvem er tilbage 20 år efter, for at færdiggøre hans værk?


Riverdale (Krimi, drama, baseret på tegneserier)

Resume

Riverdales beboere forsøger at komme sig over den unge elev, Jason blossoms tragiske død. Da det kommer frem at Jason Blossom er blevet myrdet, slår en gruppe meget forskellige teenagere sig sammen og efterforsker sagen. Serien byder på venskaber, kærlighed og massere af hemmeligheder der venter på at blive afsløret.


Sex Education (komedie, drama)

Resume

Sex Education følger Otis Milburn, en social akavet high school elev, som bor sammen med sin mor – sex terapeuten, Jean. To modsætninger – Otis og Maeve Wiley beslutter sig for at lave en sex klinik i skolen, som uddeler råd til de som har brug for det. Det viser sig at være en fremragende ide og særdeles indtjenende. Men da Otis udvikler følelser for Maeve er det pludseligt ikke så god en ide mere.


Somewhere Between (krimi, drama, thriller)

Resume

En lokal nyhedsproducer får chancen for at stoppe seriemorderen, der har slået hendes egen datter ihjel, da hun på mystisk vis genlever den samme uge om igen. Hvis det ikke lykkedes mister hun hende for altid.


When They See Us (krimi, drama, baseret på virkelige hændelser)

Resume

When They See Us er en rørende fortælling baseret på de virkelige hændelser om fem farvede teenagere, kaldt “The Central Park Five”, som blev sigtet for et voldtægt de ikke begik.

1 tanke om “De 10 bedste originale serier fra Netflix”

  1. Man kan ikke benægte at serier, som du selv siger, bare kan et eller andet når det kommer til den dybe karakterudvikling. Synes også det er lidt vildt, hvordan Stranger Things bare startede den her 80’bølge, der bare fylder en hel generation med nostalgi, og hvor alt bare skal være 80’er. Se fx på IT, den valgte de jo at rykke frem i tiden så det matchede bølgen =).

Skriv et svar