De 10 bedste fantasy film

Fantasyfilm drejer sig ofte om en helt, der begiver sig ud på en farefyldt rejse, hvis mål er at besejre et ondt overnaturligt væsen eller finde en magisk genstand. Oftest finder denne helt venner og hjælpere på vejen. Fantasy er desuden, sammen med Science fiktion genren, ikke bange for at overdrive med brug af visuelle effekter. Faktisk er det oftest disse som alene skaber filmen. Hop med ombord på en smuk og hæsblæsende rejse i denne uges bucketliste.

Listen er sorteret efter årstal.


Ready Player One (2018)

3 ud af 5 stjerner

Instruktør: Steven Spielberg

Medvirkende: Olivia Cooke, Tye Sheridan, Ben Mendelsohn, Simon Pegg

Spilletid: 2t og 19 min

Du kan se filmen på: Youtube, Blockbuster


Resume

I et dystopisk samfund har en velhavende mand skabt en virtuel verden, kaldt OASIS. Da han dør, laver han en konkurrence inde i den virtuelle verden, hvor millioner af spillere må lede efter et easter egg, der vil give spilleren hele hans formue og fuld kontrol over hans verden.


Jumanji (2017)

4 ud af 5 stjerner

Instruktør: Jake Kasdan

Medvirkende: Dwayne Johnson, Karen Gillan, Kevin Hart, Jack Black, Nick Jonas

Spilletid: 1t og 59min

Du kan se filmen på: Google Play Film


Resume

Fire meget forskellige teenagere havner sammen til eftersidning. Her finder de et gammelt videospil ved navn “Jumanji”, da de starter spillet, bliver de suget ind i Jumanjis Jungle og forvandles til spillekarakterer, som hver har særlige evner og svagheder. Jumanji er langt fra den virkelige verden og ikke et spil man spiller for sjov. For at komme hjem igen, må de gennemføre det farertruende spil før de mister deres tre liv.

Køb filmen her: Jumanji 1+2 dvd


Pirates Of The Caribbean franchisen (2003-2017)

5 ud af 5 stjerner

Instruktør: Gore Verbinski

Medvirkende: Johnny Depp, Keira Knightley, Orlando Bloom, Geoffrey Rush

Du kan se filmene på: Viaplay, Blockbuster, Youtube


Resume

Filmene følger den berygtede pirat Jack Sparrow, smeden Will Turner og den smukke Elizabeth Swann.

Kaptajn Jack Sparrow teamer op med Will Turner i håbet om at finde Elizabeth Swann, datter af guvernøren og Wills store kærlighed, som er blevet kidnappet af den frygtløse kaptajn Barbossa. Der venter dem dog en skræmmende opdagelse, da det viser sig at Barbossa og hele hans besætning er forbandet.


Maleficent (2014)

4 ud af 5 stjerner

Instruktør: Robert Stromberg

Medvirkende: Angelina Jolie, Elle Fanning, Sam Riley, Brenton Thwaites

Spilletid: 1t og 38min

Du kan se filmen på: Youtube, Blockbuster


Resume

Denne Disney genindspilning, startede for alvor succesen af Disneys genindspilninger af de tegnefilm til menneskeudgaver. Og den er efter min mening en af de mest vellykkede af dem.

Maleficent fortæller historien om Tornerose fra en helt ny og særdeles anderledes vinkel – Den onde gudmor, Maleficents. Og det viser sig at historien slet ikke er som vi kender den..


Twilight (2008-2012)

3 1/2 ud af 5 stjerner

Instruktør: Catherine Hardwicke

Medvirkende: Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner, Nikki Reed

Spilletid: 2t og 6 min

Du kan se filmen på: Youtube, Netflix


Resume

Da Bella Swan flytter hjem til sin far i Forks, møder hun den mystiske Edward Collen og forelsker sig, men han gemmer på en mørk hemmelighed. Han er nemlig en 108-årig gammel vampyr i en teenagekrop. Fuldstændig opslugt af hans kærlighed, må Bella vælge imellem det almindelige teenageliv eller det farefulde forhold med vampyren, Edward.

Baseret på bogen af samme navn, skrevet af Stephenie Meyer.

Køb filmen her: Twilight – DVD

Køb bogen her: Twilight 1 – Tusmørke – Stephenie Meyer – Bog


Harry Potter franchisen (2001 – 2011)

5 ud af 5 stjerner

Instruktør: Chris Columbus

Medvirkende: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Alan Rickman

Spilletid: 2t og 39min

Du kan se filmen på: Youtube


Resume

Harry Potter er en forældreløs dreng, der bor hos sin ondskabsfulde moster, onkel og fætter på et lille værelse under trappen. Hele hans liv har han måtte bøje sig for fætteren, Dudley. Men da han en dag modtager et brev, hvori der står, at han er optaget på Hogwarts, en skole for magi og trolddom, ændres hans verden. Harry bliver venner med Hermione og Ron, og sammen må de kæmpe mod uhyggelige væsner, de ikke i deres vildeste fantasi havde troet fandtes. Samtidigt kommer Harry et skridt tættere på sandheden om hans forældre.

Baseret på bogen af samme navn, skrevet af J.K. Rowling.


Avatar (2009)

4 ud af 5 stjerner

Instruktør: James Cameron

Medvirkende: Zoë Saldaña, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang

Spilletid: 2t og 42 min

Du kan se filmen på: Youtube, Blockbuster


Resume

Jordens ressourcer er ved at være opbrugt, så menneskeheden beslutter sig for at lede efter nye mineraler på andre planeter. En af de planeter, hedder Pandora. På Pandora gemmer sig et kostbart mineral, kaldt “unobtanium”. Desværre befinder minerallet sig under Pandoras befolkning, na’vi- folket. En flok videnskabsfolk har opfundet en måde, hvorpå de kan transportere deres sjæl ind i en avatar og på den måde lærer na’vi-folket at kende. Planen lykkedes dog først, da en pensioneret marinesoldat bliver sendt ind i en avatar. Hans mission er at finde en måde at forhandle med na’vi-folket eller i værste tilfælde erklære krig, så menneskene kan opsamle de dyrebare mineraller.


The Curious Case Of Benjamin Button (2008)

3 ud af 5 stjerner

Instruktør: David Fincher

Medvirkende: Brad Pitt, Cate Blanchett, Taraji P. Henson, Tilda Swinton

Spilletid: 2t og 46 min

Du kan se filmen på: Netflix, Youtube, Blockbuster


Resume

Urmageren Hr. Gateau får til opgave at konstruere et ur der skal hænge på banegården. Da han mister sin søn i 1. verdenskrig, konstruere han uret til at gå baglæns med budskabet, at de der er døde i krigen nu kan vende hjem igen. Da uret slår sit første slag bliver en dreng ved navn Benjamin Button født, men han er ikke et helt almindeligt barn. Tværtimod er han født gammel og ældes baglæns. En dag møder Benjamin den smukke Daisy og forelsker sig i hende. Men kan kærligheden varer ved når Daisy bliver ældre og Benjamin yngre?

LÆS MIN ANMELDELSE AF FILMEN HER.


Ringenes Herre franchisen (2001-2003)

4 1/2 ud af 5 stjerner

Instruktør: Peter Jackson

Medvirkende: Viggo Mortensen, Elijah Wood, Orlando Bloom, Ian McKellen

Spilletid: 3t og 28 min

Du kan se filmen på: Youtube, Viaplay


Resume

Hobbitten, Frodo Sækker, er en fredelig til tider lidt sky person, som en dag arver en guldring af sin onkel Bilbo. Men det er langt fra en almindelig ring. Ringen har magiske evner, og den, der kommer i besiddelse af den, kan regere hele verden.

Baseret på bogen af samme navn, skrevet af J.R.R. Tolkien.


Meet Joe Black (1998)

4 1/2 ud af 5 stjerner

Instruktør: Martin Brest

Medvirkende: Brad Pitt, Claire Forlani, Anthony Hopkins, Marcia Gay Harden

Spilletid: 3t og 1min

Du kan se filmen på: Netflix, Youtube, Blockbuster


Resume

Døden går i forklædning som en ung mand og beder en velhavende mand, som ligger for døden om at lære ham om livet på jorden i bytte for et par ekstra uger at leve i. Undervejs forelsker døden sig i mandens datter og missionen er pludselig noget mere komplicerede.


Står du og mangler en anmeldelse på en af filmene eller en forklaring på det uddelte antal stjerner? Så kommenter gerne herunder.


3 tanker om “De 10 bedste fantasy film”

  1. Fantasy genren er og forbliver fantastisk! At kunne lade sig opsluge i et univers så fjernt fra vores eget er en magisk ting, som jeg altid vil sætte pris på. Også selvom horror/thriller ellers er mit yndlings område. Er dog lidt forvirret angående Avatar… lægger den sig ikke mere op ad Science Fiction, eller er det bare mig der husker filmen dårligt? =)

      1. Jeg tjekkede godt selv imdb da jeg ved lejlighed undrede mig. Men man kan vel ikke benægte at fremtidsteknologi, aliens, kæmpe maskiner, en dystopisk fremtid for menneskene, og evnen til at skifte kroppe, lugter lidt hen ad scifi. Måske i så fald en genre blanding, hvor jeg dog personligt synes scifi vægter tungest 😉

Skriv et svar