Aliens

Aliens

3  ud af  5 stjerner

1984

Instruktør: James Cameron

Manuskript af: James Cameron, Ronald Shusett, Dan O’Bannon

Skuespillere: Sigourney Weaver, Michael Biehn, Lance Henriksen, Bill Paxton


Resume

I denne fortsættelse af Alien, bliver Ellen Ripley fundet efter 57 år i hypersleep. Den alien-besatte planet hun i sin tid besøgte er nu beboet, men da kontakten på mystiks vis brydes til beboerne, forsøger Ripley at advarer om de blodtørstigevæsner, der for 57 år siden udslettede hele hendes besætning. Sammen med en gruppe soldater rejser hun tilbage til planeten i håbet om at udslette aliensene og redde planetens befolkning.

“You’re going out there to destroy them, right? Not to study. Not to bring back, but to wipe them out? “


“Aliens” er en ganske særlig filmoplevelse. James Cameron sætter sit helt eget præg på filmfranchisen. Og hvordan gør han så det? Jamen han gør såmænd bare det han gør bedst, han tilføjer action. I denne film er der skruet op for action elementerne. Og det fungerer faktisk vældig godt. De mange action scener giver et helt nyt liv til franchisen og dens karakterer. Aliens er en spændende og skrækslagende film. På trods af filmens alder er aliensene særdeles troværdige at se på. De klamme, store og mørke væsner kommer helt ind under huden på sine seere ( og filmens karakterer;) )


Sigourney Weaver spiller fortræffeligt. Hun spiller faktisk så godt, at hun som en af de eneste blev nomineret til en oscar for bedste kvindelige hovedrolle i en gyser-action film. Jeg kan kun være enig med akademiet, for hun fortjente i den grad nomineringen. Derfor er det ingen overraskelse, at Cameron har valgt at genoptage arbejdet med Sigourney Weaver i Avatar.  

Ellen Ripleys forhold til den lille pige, Newt, er det filmen gør næstbedst efter action. De har et helt særligt bånd og spiller følelsesmæssigt effektivt i hinandens selskab. I en speciel-edition udgave af filmen, får vi fortalt at Ripley har haft en datter og mistede hende mens hun befandt sig i sin søvnkabine – denne historie gør at forholdet mellem hende og Newt virker endnu bedre – en scene der burde være med i den originale film. Generelt er filmens karakterer virkelig fede. Soldaterne/besætningen har et familienært forhold til hinanden. De tror ikke på at de skal se Aliens, men derimod at det er “insekter” de skal slå ihjel, de får sig en slem overraskelse. Deres drillende replikker giver filmen humor og pause fra alt det dystopiske.


“Aliens” er en vellykket actionfilm og original to´er. Dens teknologiske side er godt lavet, trods de mange år på banen. Når jeg har valgt at give den 3 ud af 5 stjerner, så er det fordi jeg mangler mere uhygge og fordi jeg ærger mig over at en filmens bedste scener ikke er med i den originale version. Det er sikkert at sige, at James Cameron ved bedre end nogen anden, hvordan man laver en succesfuld toér. 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.