Anmeldelse af After We Collided

After We Collided

★★★★

2020

Instruktør: Roger Kumble

Manuskript af: Anna Todd, Mario Celaya

Medvirkende: Josephine Langford. Hero Fiennes Tiffin, Dylan Sprouse, Selma Blair


Resume

I denne forsættelse af After, følger vi Hardin Scott og Tessa Young som kæmper med et liv uden hinanden. Hardin falder tilbage i nogle dårlige vaner, samtidigt med at Tessa forfølger karriere drømmen. Da Tessa får en praktiskplads hos forlaget Vance Publishing møder hun, hvad hun før forstillede sig ville være den perfekte fyr, Trevor. Men Tessa kan ikke få Hardin ud af hovedet.


“After We Collided” er en veludført forsættelse til “After”. Mange fans af bøgerne, er måske ligesom mig blevet en smule skuffet over den første film, idet den mangler mange af bogens hovedpunkter. Dette er der rettet op på i forsættelse af filmen. “After We Collided” følger bogen næsten til punkt og prikke og giver os meget mere af alt det vi elskede i den første film. Mere drama, kærlighed og sex. Som noget nyt er der tilføjet en humoristisk side til filmen, som vi ikke har stødt bekendtskab med i bøgerne. Vi støder på en sassy taxa chauffør og ser en del af historien fra Trevors usikre side. En side der giver mere liv til filmen. Jeg elsker det!

© 2020 Nordisk Film Distribution

Det er tydeligt at filmens målgruppe er hævet. Vi får mange flere skældsord og erotiske scener, som ellers var fjernet fra den første filmatisering. Dette fungere godt og er med til at gøre ligheden mellem bog og film større.

En stereotypisk sætning lyder: “Den første film i en franchise er altid bedre end efterfølgeren”. Ofte er jeg enig. Dette er ikke tilfældet i “After” film-franchisen. Selv om jeg synes fortællingen i bog 1 (After) er væsentligt bedre end bog 2 (Tvivlen), så er det faktisk vendt helt på hovedet, når det kommer til filmene. Imponerende.

Det der skiller “After” ud fra andre kærlighedshistorier er at den er realistisk og fyldt med problemer. Det er ikke endnu en rosen rød fortælling. En detalje de også selv får nævnt i filmen.

© 2020 Nordisk Film Distribution

Josephine Langford har og vil altid være “Tessa”. Hendes udstråling og kropssprog er præcist som den man forestiller sig, når man læser bøgerne. Hun spiller rollen som Tessa, virkelig gennemført og får hendes karakterudvikling til at synes tydelig.

Hero Fiennes Tiffin spiller rollen “Hardin”. Jeg må indrømme at da jeg første gang så ham, følte jeg det var helt forkert castet. Efter den første film havde jeg dog allerede ændret mening og så ham mere som Hardin. Hans skuespils præstation er kun blevet forbedret med denne film. Hans udseende passer bedre til rollen, replikkerne er forbedret og hans ansigtsudtræk er spot on. Hero Fiennes Tiffin, jeg er solgt, du er Hardin Scott.

© 2020 Nordisk Film Distribution

De to skuespillere spiller troværdigt overfor hinanden og gør seerne bløde i knæene med deres kærlighedshistorie.

Filmen har desuden nogle ekstremt fede montage sekvenser, hvor vi lyn hurtigt får mange siders læsning fortalt via. billeder. På den måde udnytter filmen citatet – “Show it dont tell it”.

© 2020 Nordisk Film Distribution

Desværre kommer filmen hurtigt til at virke for kapitel opdelt og jeg savner en mere filmiske tilgang til fortællingen. Af den grund og simpelthen fordi historien i den første bog er bedre, tildeler jeg filmen 4 stjerner.

Det er netop blevet offentligtgjort at resten af bog serien også vil blive filmatiseret og jeg kan kun sige at jeg glæder mig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.