5 Storslåede film af Steven Spielberg

Billede kilde: ©Universal Studios. All Rights Reserved.

  1. E.T. (1982)

10 årige Elliot bor med sin mor, bror og søster i en lille californisk by. Elliot er en ensom skilsmisse dreng, som har svært ved at trives. En dag får han et uventet besøg, da et rumvæsen dukker op i familiens skur. Han er et elskeligt, lille og overraskende intelligent væsen, som er blevet væk fra sit rumskib og nu befinder sig 3 millioner lysår hjemmefra. Elliot navngiver sin nye ven E.T. og gør det til sin mission at hjælpe ham tilbage til hans hjemplanet. E.T. kan ikke tåle at være på jorden for længe, så Elliot må gøre alt hvad der står i hans magt for at sende ham hjem hurtigst muligt. Men kan E.T. nå hjem inden videnskabsmænd og sygdom indhenter ham?


  1. Saving Private Ryan (1998)

En deling soldater sendes ud på en umulig mission, da de skal finde en soldat ved navn Ryan, som er den sidste overlevende i en søskendeflok, hvor alle er blevet dræbt i krigen og bringe ham hjem.


  1. Jurassic Park (1993)

Det lykkedes en mange millionær og en gruppe videnskabsmænd at genskabe dinosaurer via en avanceret genteknologi. Dinosaurerne skal fremvises i en forlystelsespark, men først skal de have tilladelse til at åbne parken. En lille gruppe videnskabsmænd og parkens stifter, John Hammonds børnebørn bliver testkaniner for parken, men rundvisningen går ikke som forventede og snart befinder gruppen sig ude midt i den store park omgivet af blodtørstige dinosaurer.


  1. Jaws (1975)

En farlig og blodtørstig haj rapporteres at have dræbt en ung pige. Sheriffen forsøger at gøre byens beboere opmærksomme på faren, men de lokale myndigheder ønsker ikke at skabe panik i frygt for at miste indtægter fra sommerens turister. Flere og flere mord hænder og sheriffen ser ingen anden vej end at søge hjælp fra en marine biolog og en haj-jæger. Sammen drager de ud på havet for at finde og dræbe den sultne haj.


  1. Indiana Jones (1981)

Arkæologen, Indiana Jones, bliver hyret af den amerikanske regering til at finde pagtens ark, som efter sigende indeholder Moses ti bud og som menes at have overnaturlige kræfter. Indiana Jones er dog ikke den eneste der leder efter pagtens ark. Adolf Hitler har nemlig udvist stor interesse i at bruge arken som våben i krigen, derfor sender han sine folk ud for at hente den. Jones må sammen med den smukke Marion og sin følgesvend Sallah finde arken før nazisterne.


Skriv et svar