5 David Fincher film du ikke må gå glip af

1.Gone Girl (2014)

Nick og Amy er et lykkeligt, smukt og ungt ægtepar, eller sådan ser det ihverfald ud på overfladen. På parrets 5-års bryllupsdag forsvinder Amy, og Nick melder hende savnet under mærkværdige omstændigheder. Politiet sætter gang i en efterforskning med medierne skarpt i hælene. Da Nick bliver afhørt begynder beskrivelsen af det lykkelige ægteskab at falme. Er Nick Dunne skyld i Amys forsvinden?


2. Se7en (1995)

To modsætninger af kriminalbetjente må slå hovederne sammen, da en række mord inspireret af de syv dødssynder dukker op. 


3. The Curious Case Of Benjamin Button (2008)

Urmageren Hr. Gateau får til opgave at konstruere et ur der skal hænge på banegården. Da han mister sin søn i 1. verdenskrig, konstruere han uret til at gå baglæns med budskabet, at de der er døde i krigen nu kan vende hjem igen. Da uret slår sit første slag bliver en dreng ved navn Benjamin Button født, men han er ikke et helt almindeligt barn. Tværtimod er han født gammel og ældes baglæns. En dag møder Benjamin den smukke Daisy og forelsker sig i hende. Men kan kærligheden varer ved når Daisy bliver ældre og Benjamin yngre?


4. Fight Club (1999)

Jack lever et ensformigt, trættende og meningsløst forbrugerliv. På hans søgen efter livsglæde og en måde at give følelserne frit løb på, melder han sig til diverse terapigrupper for kræftramte, hvor de alle har brug for en skulder at græde ved. En dag møder han en mystisk kvinde ved navn Marla Singer. Jack føler at hun invadere hans privatliv og der går ikke længe før hans søvnløse nætter vender tilbage. Ved et tilfælde støder Jack ind på en fyr ved navn Tyler Durden. Han er nihilist og en total modsætning af Jack. De to mænd danner sammen den hemmelige “Fight Club”, som igen gør livet værd at leve. Hypen omkring “Fight Club” vokser og Tyler overtager magten og kontrollere klubben ensidigt. Pludseligt ændres Tylers intentioner med klubben og en chokerende overraskelse venter Jack.


5. Zodiac (2007)

En seriemorder, der går under navnet “Zodiac” slår sig løs i San Francisco i 1960erne og 70erne. Han sender politiet trusler i breve med kryptiske bogstaver og koder, som må løses for at kunne læses. Filmen er baseret på virkelige hændelser og er i dag stadig en af de mest berygtede uløste forbrydelser.

Skriv et svar