5 Banebrydende film af James Cameron

1. Titanic (1997)

Under eftersøgningen af en sjælden diamant, der sank med skibet, Titanic, støder eftersøgningsholdet på en gammel skitse. Kort efter modtager de et opkald fra en kvinde ved navn Rose Calvert, der påstår at skitsen forestiller hende. Rose fortæller historien om hendes ophold på “Titanic” og om hendes uundgåelige møde med Jack Dawson, som hun forelskede sig i, mens skibet langsomt nærmede sig det skæbnesvangre isbjerg.


2. Avatar (2009)

Jordens ressourcer er ved at være opbrugt, så menneskeheden beslutter sig for at lede efter nye mineraler på andre planeter. En af de planeter, hedder Pandora. På Pandora gemmer sig et kostbart mineral, kaldt “unobtanium”. Desværre befinder minerallet sig under Pandoras befolkning, na’vi- folket. En flok videnskabsfolk har opfundet en måde, hvorpå de kan transportere deres sjæl ind i en avatar og på den måde lærer na’vi-folket at kende. Planen lykkedes dog først, da en pensioneret marinesoldat bliver sendt ind i en avatar. Hans mission er at finde en måde at forhandle med na’vi-folket eller i værste tilfælde erklære krig, så menneskene kan opsamle de dyrebare mineraller.


3. Terminator 2 – Judgement day (1991)

En cyborg, identisk med den der fejlede i at slå Sarah Connor ihjel, er blevet omprogrammeret til at beskytte hendes teenage søn, John Connor, fra en ny opgraderet cyborg.


4. Terminator (1984)

En antagelig, ustoppelig cyborg er blevet sent fra fremtiden til året 1984, for at dræbe en ung kvinde ved navn Sarah Connor, som har stor betydning for fremtiden. Samtidigt er en ung soldat blevet sent med gennem tiden, for at redde Sarah.


5. Aliens (1986)

I denne fortsættelse af Alien, bliver Ellen Ripley fundet efter 57 år i hypersleep. Den alien-besatte planet hun i sin tid besøgte er nu beboet, men da kontakten på mystiks vis brydes til beboerne, forsøger Ripley at advarer om de blodtørstigevæsner, der for 57 år siden udslettede hele hendes besætning. Sammen med en gruppe soldater rejser hun tilbage til planeten i håbet om at udslette aliensene og redde planetens befolkning.


Skriv et svar